In opdracht

Bij schilderijen en tekeningen in opdracht staat dat wat dierbaar is voor de opdrachtgever centraal: een situatie, een persoon, een knuffel, bloemen die aan een specifiek moment herinneren. Hieronder vind je enkele voorbeelden van werk in opdracht.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor het maken van een schilderij in opdracht? Je kunt me bereiken via 06 – 5469 8741 en via info@claartjevanderlinden.nl.

Huwelijksbloemen 

De opdrachtgevers aan het woord: ‘We hebben Claartje gevraagd om een herinnering van ons huwelijk op doek vast te leggen. We wilden heel graag een schilderij van het bruidsboeket, of van de bloemen uit het boeket. Claartje heeft verschillende schetsen met mogelijkheden voor ons gemaakt en in goed overleg hebben wij een van de uitwerkingen gekozen: een drieluik met bloemen uit het boeket. In eerste instantie heeft Claartje een schilderij voor ons uitgewerkt waarna wij onze mening en wensen verder kenbaar konden maken. Onze terugkoppeling heeft ze goed verwerkt bij het afmaken van het drieluik. Toen het drieluik klaar was hebben we de werken op hun plek gehangen en geen moment meer de behoefte gehad om nog iets bij te laten werken. De grootte, kleurstelling en compositie maken de schilderijen een waarde aanvulling op ons interieur en een prachtige herinnering aan onze huwelijksdag’.

Kai & Kai

Dit zijn Kai en Kai, twee zeer geliefde en daardoor aardig versleten knuffels, vastgelegd op 2 houten paneeltjes van 10 x 10 cm. In de achtergrond zie je het patroon van de binnenkant van de oren van beide Kais – bij een van beiden slechts nog te zien op foto.

De afslag

De afslag
De afslag, olieverf op paneel, 2016

Aanleiding voor dit schilderij is het vertrek van het geschilderde gezin uit Groningen. Het schilderij is voor hen een aandenken aan hun jarenlange verblijf in deze stad; het is een weergave van het wekelijkse tochtje naar de markt. Heel in de verte is de Martinitoren te zien, een must voor liefhebbers van Groningen!

Maria’s vissen

Maria's vissen
Maria’s vissen, olieverf op paneel, 100×70 cm, 2014

De opdrachtgever aan het woord: ‘Het schilderij is in goed overleg organisch tot stand gekomen. Die ene keer dat de uitwerking er anders uitzag dan ik voor ogen had, heeft Claartje mijn aanwijzingen heel mooi verwerkt. Ik ben erg blij met de Vissen die zo optimistisch naar het licht toe zwemmen – de moeite waard!’