In opdracht

Bij schilderijen en tekeningen in opdracht staat dat wat dierbaar is voor de opdrachtgever centraal: een situatie, een persoon, een knuffel, bloemen die aan een specifiek moment herinneren. Hieronder staan enkele voorbeelden van werk in opdracht.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor het maken van een tekening of schilderij in opdracht? Ik ben te bereiken via 06 – 5469 8741, via info@claartjevanderlinden.nl en via het contactformulier.

Kraamcadeau

‘Deze twee schilderijen heb ik cadeau gekregen voor de geboorte van mijn dochter. De foto’s die als uitgangspunt voor het schilderij dienden, mocht ik zelf uitkiezen. Ik ben ontzettend blij met het resultaat; nog elke keer ontroerd als ik naar de beelden kijk. Het licht, de zachtheid, de levendigheid. Veel mooier dan de foto’s zelf! Het samenwerken met Claartje vond ik ook fijn. Hoe ze meedacht in het kiezen van foto’s, hoe ze me op de hoogte hield van de schetsen en hoe ze de feedback heeft verwerkt in de schilderijen. Dankjewel, Claartje!’

Huwelijksbloemen 

‘We hebben Claartje gevraagd om een herinnering van ons huwelijk op doek vast te leggen. We wilden heel graag een schilderij van het bruidsboeket, of van de bloemen uit het boeket. Claartje heeft verschillende schetsen met mogelijkheden voor ons gemaakt en in goed overleg hebben wij een van de uitwerkingen gekozen: een drieluik met bloemen uit het boeket. In eerste instantie heeft Claartje een schilderij voor ons uitgewerkt waarna wij onze mening en wensen verder kenbaar konden maken. Onze terugkoppeling heeft ze goed verwerkt bij het afmaken van het drieluik. Toen het drieluik klaar was hebben we de werken op hun plek gehangen en geen moment meer de behoefte gehad om nog iets bij te laten werken. De grootte, kleurstelling en compositie maken de schilderijen een waarde aanvulling op ons interieur en een prachtige herinnering aan onze huwelijksdag’.

Kai & Kai

Dit zijn Kai en Kai, twee zeer geliefde en daardoor aardig versleten knuffels, vastgelegd op 2 houten paneeltjes van 10 x 10 cm. In de achtergrond zie je het patroon van de binnenkant van de oren van beide Kais – bij een van beiden slechts nog te zien op foto.

Maria’s vissen

Maria's vissen
Maria’s vissen, olieverf op paneel, 100×70 cm, 2014

‘Het schilderij is in goed overleg organisch tot stand gekomen. Die ene keer dat de uitwerking er anders uitzag dan ik voor ogen had, heeft Claartje mijn aanwijzingen heel mooi verwerkt. Ik ben erg blij met de Vissen die zo optimistisch naar het licht toe zwemmen – de moeite waard!’