Over Claartje

Schoonheid en licht

Mijn werk gaat over schoonheid en licht. Ik schilder en teken graag de kleine maar mijns inziens belangrijke dingen in het leven: bloemen uit de berm waar je zo aan voorbij loopt, dierbare momenten tussen volwassenen en kinderen, de wijze waarop een kind geconcentreerd met iets bezig is, de lichtval in een interieur. Daarnaast wil ik graag iets laten zien over menszijn, waarbij ik dat wat ik zie vaak combineer met dat wat in mijn hoofd bestaat. De technische kennis die ik heb opgedaan aan de Klassieke Academie voor Schilderkunst in Groningen (afgerond in 2012) combineer ik met mijn liefde voor schoonheid, licht en een vleugje poëzie.

Bloemen

Bloemen spelen een belangrijke rol in mijn werk. Ze zijn voor mij een van de meest pure vormen van schoonheid en vitaliteit. Als uit het niets groeit er een knop, vormen zich bloemblaadjes en opeens is een bloem, in al zijn eenvoud of overdadigheid, kleur en vorm. Een bloem die dan langzaam (of snel) weer uitvalt, verlept, verdroogt.

Specifiek houd ik van de wat kleinere, minder opvallende bloemen. De bloemen die je op volwassen-mensen-hoogte niet echt uitgebreid bekijkt of ziet, juist die trekken mijn aandacht. Ik weet nog hoe ik als kind uitgebreid in de weer kon zijn met madeliefjes en boterbloemen. Dat doe ik nog steeds graag, maar dan met kwast, pen of potlood.

Bloemen zie ik als kleurrijke, vitale en waardevolle metgezellen tijdens onze reis door het leven: cadeautjes van moeder natuur in ons dagelijks bestaan, die ik graag wil koesteren door ze te tekenen of schilderen.

Meer informatie

Naast vrij werk maak ik graag werk in opdracht. Het geeft mij veel voldoening om iets te maken wat voor de opdrachtgever bijzondere betekenis heeft. Iets waar iemand nog lang met veel plezier naar kan kijken.

Daarnaast is veel werk op deze website te koop. Informatie over een aantal werken is te vinden onder het kopje werk kopen. Voor informatie over andere tekeningen of schilderijen kun je het beste contact met mij opnemen.