Over Claartje

Inspiratie

In mijn werk onderzoek ik wat mij na aan het hart ligt. Dat vind ik dicht bij huis: de schoonheid van de natuur in alle seizoenen, alledaagse en dierbare (familie)scenes en thema’s die mij bezighouden, zoals troost, licht en verbeelding.

Zo probeer ik de vitaliteit en schoonheid van bloemen en planten te vangen in potlood, verf en fineliner. Elke fase van groei, bloei en verval heeft zijn eigen schoonheid, en elke bloem of plant heeft een eigen specifiek karakter dat ik graag wil laten zien. Veel van de bloemen die ik teken en schilder komen uit mijn eigen tuin, een onuitputtelijke bron van inspiratie en variatie.

Kleine scenes uit mijn eigen of andermans leven inspireren mij tot tekenen en schilderen: kinderen die geconcentreerd met iets bezig zijn, een kat die als een ware prins(es) ligt te slapen, mensen die samen iets aan het doen zijn.

Zo vaak als mogelijk doe ik op zondagavond mee aan sessies modelschilderen en -tekenen. Het is een groot genoegen samen met collega’s iemand te mogen bestuderen en tekenen of schilderen; de schoonheid van de mens is grenzeloos.

Mijn tekeningen en schilderijen maak ik met olieverf, (kleur)potlood en pen op papier, linnen of paneel. Ik ben Claartje van der Linden, ik ben beeldend kunstenaar en ik leef en werk in Groningen.

Achtergrond

In 2012 heb ik de Klassieke Academie voor Schilderkunst in Groningen afgerond, waar ik veel kennis en kunde heb opgedaan in observeren, tekenen en schilderen. Eerder studeerde ik Technische Bedrijfskunde en Wijsbegeerte van Wetenschap, Technologie en Wetenschap aan de Universiteit Twente, opleidingen die ik in respectievelijk 2008 en 2006 afrondde.

Lees meer over mijn werkplek en werkwijze op de website Vinkegas.

Wil je meer weten over prijzen of iets in opdracht laten maken? Zo kun je contact met me opnemen.