Inspiratie – ontmoeten

Op zoek naar inspiratie en contact buiten mijn atelier vroeg ik meer dan 50 mensen om iets voor me te tekenen: gezinsleden, familieleden, vrienden, kennissen, collega’s en mensen die ik eenmalig ontmoette. Ze kregen allemaal hetzelfde vel van 24x20cm en waren vrij te maken wat ze wilden maken. Vervolgens ging ik met hun tekening aan de slag, met als uitgangspunt dat ik binnen het kader van 10×10 cm zou blijven.

Zo ontstonden ruim 50 coproducties: een visuele weergave van het onzichtbare sociale weefsel waar ik deel van uitmaak. Elke tekening is een verslag van een draad uit dat weefsel, waarbij de tekeningen samen een kleurrijk, gevarieerd en geïnspireerd geheel vormen.

Achter elke tekening schuilt een verhaal. Er is een tijd en plaats van ontmoeten (variërend van een museumcafé en mijn woonkamer tot in het park en langs de lijn), verrassing, nieuwsgierigheid, enthousiasme, twijfel, soms een ‘nee’, ongemak, een spontane tekening, het aanspreken van creativiteit door beide makers. Het is alsof ik een reis heb gemaakt door inspiratie, mij geschonken door de mensen om mij heen. De werken op deze pagina vormen het reisverslag.

Al met al heeft dit project mij verrast in de rijkdom in ontmoetingen, locaties en tekeningen die mensen mij gaven, in hun aandacht en bereidwilligheid mee te werken. Ik heb het als zeer inspirerend ervaren, en ik hoop dat ook mijn mede-tekenaars met plezier kijken naar hun bijdrage aan het geheel!

Dank Karin Broekhuijsen voor de foto’s van dit project!